Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Fredag den 13: Fra Camp Crystal Lake til Elm Street – En uhyggelig filmserie

Fredag den 13: Fra Camp Crystal Lake til Elm Street – En uhyggelig filmserie

Friday the 13th VII: The New Blood (1988) - The Face of Jason Voorhees Scene (8/10) | Movieclips

fredag den 13 filmserie film

Fredag den 13. Filmserien er en ikonisk horrorfilmserie, der har været kendt og elsket af fans siden dens debut i 1980. Med sin legendariske skurk, Jason Voorhees, og dens blodige og intense handlinger, har serien efterladt et varigt indtryk i filmhistorien.

Denne artikel vil undersøge filmseriens oprindelse, dens udvikling gennem årene, dens påvirkning på både popkulturen og horror-genren og dens fremtid. Vi vil også besvare nogle af de mest almindelige spørgsmål, der ofte stilles om filmserien.

Oprindelsen af ​​Fredag den 13. Filmserien

Fredag den 13. Filmserien blev født ud af en række tilfældigheder og held i filmmarkedet i slutningen af 70’erne og begyndelsen af 80’erne. På dette tidspunkt oplevede horror-genren en ny æra af popularitet, og film som Halloween og Alien var store succeser.

Producenten Sean S. Cunningham og manuskriptforfatteren Victor Miller besluttede at tage del i denne bølge af succes og skabte Fredag den 13. Filmen, som var inspireret af det populære spil “Mord i mørket”.

Filmen fulgte en gruppe teenagere, der lejede en sommerhytte nær Crystal Lake, en sø, der var lukket i mange år på grund af en række forfærdelige mord. Teenagerne bliver snart målrettet af en ukendt morder, der afslører sig selv som Mrs. Voorhees, en sygeplejerske, der mistede sin søn, Jason, i en tragisk badesagsulykke.

Filmen var en succes, og CBS Television købte rettighederne til at skabe en tv-serie med samme navn. Men på grund af den uhyggelige natur af filmen og frygten for at blandes sammen med reality-TV-serien af ​​samme navn, besluttede Cunningham og Miller at fortsætte filmserien, med Jason Voorhees som den nye hovedskurk.

Udviklingen af ​​filmserien

Efter den første film forsøgte filmserien at fortsætte historien, men på grund af en række hindringer var der nogle radikale ændringer i fortællingen og visse aspekter af karakteren Jason. Nogle af disse ændringer inkluderede:

– I den anden film bliver Jason selv seriens hovedskurk, og ikke hans mor som i den første film.
– Jason får sit ikoniske hockeymaske i den tredje film, og musikken i filmen begynder at blive mere anerkendt.
– Fra den fjerde film dør Jason tilsyneladende ved udgangen af ​​hver film, kun for at vende tilbage i næste film.
– Fra den sjette film begynder franchisen at blive mere og mere komisk i sin tilgang til horror, hvilket kulminerede i den niende film.
– I den tiende og sidste film, Jason X, bliver Jason sendt ud i rummet og kæmper mod, en gruppe fremtidige astronauter.

Mange elementer i filmserien, såsom Jasons markant forvrængede ansigt og hans mordvåben – machete, økse og isøkse – er blevet genkendelige ikoner i popkulturen.

Indflydelsen af ​​Fredag den 13. Filmserien

Fredag den 13. Filmserien har haft en stor indflydelse på horror-genren og popkulturen som helhed. Her er nogle eksempler:

– Hjemmevideo: Fredag den 13. Filmserien blev en af ​​de bedst sælgende hjemmevideoer i 1980’erne, hvilket bidrog til at ændre videomarkedet.
– Horror-genren: Filmen bidrog til horror-genren og skabte en bølge af lignende film, da det viste sig, at en horrorfilm kunne være en økonomisk succes i biograferne.
– Masker og kostumer: Jasons hockeymaske blev et ikonisk kostume og har inspireret mange andre masker og kostumer sidenhen.
– Musik: Filmen indførte også en ikonisk musikscore, som folk stadig kan genkende i dag.
– Referencer: Filmserien har også inspireret mange andre film, tv-serier og spil, og dens påvirkning kan stadig mærkes i både horror-genren og popkulturelle referencer.

Fremtiden for Fredag den 13. Filmserien

Efter en lang pause siden sidste film i 2009, er der stadig ingen bekræftelse på, om Fredag den 13. Filmserien vil vende tilbage. En masse faktorer har påvirket filmseriens nuværende ståsted, herunder en retstvist om ejendomsrettighederne og en udøvende bestemmelse, der begrænser produktionen af ​​yderligere film.

Men trods disse hindringer er det stadig muligt, at serien vil blive genoptaget en dag. Faktisk taler Ryan Turek, medproducer på den sidste film, stadig om muligheden for en fortsættelse.

“Jeg vil se, hvordan vi kan fortsætte serien, og hvor vi kan tage den hen,” siger Turek. “Jeg mener, at der er mange måder at fortsætte historien, især hvis vi tager den tilbage til rødderne”.

FAQs

Q: Hvordan opstod ideen til Fredag den 13. Filmserien?

A: Ideen til Fredag den 13. Filmen opstod i 1970’erne, da horror-genren var på sit højeste. Producenten Sean S. Cunningham og manuskriptforfatteren Victor Miller ville skabe en horrorfilm, der ville tage del i denne popularitet.

Q: Hvem er Jason Voorhees?

A: Jason Voorhees er den primære skurk i Fredag den 13. Filmserien. Han er en fiktiv karakter, der først blev introduceret i den anden film i serien, og han blev derefter seriens hovedskurk.

Q: Hvad er Jasons signaturmordvåben?

A: Jasons signaturmordvåben er en machete, men han bruger også en økse og en isøkse i filmserien.

Q: Hvor mange film er der i serien?

A: Der er i alt 12 film i serien, inklusive en genindspilning af den oprindelige film.

Q: Hvad er den bedste film i serien?

A: Det er en subjektiv vurdering, men mange fans mener, at den bedste film i serien er enten den originale film fra 1980 eller den fjerde film i serien, The Final Chapter.

Q: Vil der være flere film i serien i fremtiden?

A: Der er stadig ingen bekræftelse på, om der vil være flere film i serien i fremtiden, men muligheden er stadig åben. Der er dog en retstvist om ejendomsrettighederne og en udøvende bestemmelse, der begrænser produktionen af ​​yderligere film.

Søgeord søgt af brugere: friday the 13th, fredag den 13 2009, halloween film, jason, gyser film, michael myers, blockbuster, scream

Se videoen om “fredag den 13 filmserie film”

Friday the 13th VII: The New Blood (1988) – The Face of Jason Voorhees Scene (8/10) | Movieclips

se mere: dochoidieukhientuxa.com

Billeder relateret til fredag den 13 filmserie film

Friday the 13th VII: The New Blood (1988) - The Face of Jason Voorhees Scene (8/10) | Movieclips
Friday the 13th VII: The New Blood (1988) – The Face of Jason Voorhees Scene (8/10) | Movieclips

friday the 13th

Fredag den 13. – myter og overtro

Fredag den 13. er en dag, der fører til frygt og frygt i mange menneskers hjerter. Der er en langvarig overtro omkring denne dag med mange myter, der er blevet fortalt om det gennem årene. Nogle mennesker tror, ​​at denne dag bringer uheld og ulykke. På trods af det faktum, at fredag er en dag, der ses som normal og igennem årtier har fulgt med en negativ betydningsopfattelse på grund af dens koblinger til “fredløse” og de “ulykkelige,” som David Emery skriver i sit essay “What’s So Unlucky About Friday the 13th?”.

Hvad betyder fredag den 13. i Danmark?

Siden middelalderen har nogle mennesker troet, at fredag den 13. er en taget med ulykke og negativ energi, og selvom det virker urealistisk for nogle mennesker, er der stadigvæk nogle mennesker, der tror på det og tager det meget alvorligt. I Danmark er fredag den 13. ikke en officiel helligdag, men det er en dag, der generelt anses for at være uheldig, og som mange gerne vil undgå.

Hvor stammer overtroen om fredag den 13. fra?

Der er mange teorier omkring, hvordan overtroen om fredag den 13. opstod. En af de mest fremtrædende forklaringer har en religiøs baggrund og er knyttet til Jesus Kristus og hans apostle. Ifølge traditionen var det 13 mennesker ved bordet under den sidste nadver, og det var på en fredag, at Jesus blev korsfæstet, og denne kombination af dato og nummer har tilsyneladende været en kilde til frygt for mange mennesker.

En anden teori er, at troen på fredag ​​den 13. stammer fra oldtiden. Ifølge mytologi skulle det være holdt for uheldigt at sætte i gang noget større på en fredag, idet dagen var helliget guderne Venus og Freja, som særdeles ikke ønsket en enkedag for sig selv.

Fredag den 13. er også forbundet med massakren på Tempelridderne i 1307. King Philip IV af Frankrig anså Tempelridderordenen for at være en trussel mod sin magt og skrev ordren om at arrestere alle medlemmer af ordenen. Mange Tempelridderne blev arresteret og dræbt som følge, og starten på denne tragedie fandt sted netop på en fredag den 13.

Er fredag den 13. virkelig så farlig?

På trods af overtroen, tror de fleste mennesker ikke, at fredag den 13. kan bringe ulykke eller uheld, der vil skade eller dræbe dem. Det er mere sandsynligt, at de, der tror på overtroen, simpelthen finder det mystisk eller spændende at forholde sig til det. Men som med så meget anden overtro er det ikke urimeligt at være opmærksom på dine valg på denne dag og muligvis undgå at tage store chancer eller risici.

Er der nogen beviser for, at fredag den 13. faktisk er en heldig eller uheldig dag?

Der er ikke noget videnskabeligt bevis for, at fredag den 13. bringer en bestemt form for held eller uheld. Faktisk kan overtroen omkring denne dag ses som en selvbekræftende profeti: hvis folk forventer, at noget skræmmende eller negativt sker på denne dag, vil de sandsynligvis huske og fokusere mere på negative ting, der sker i løbet af dagen. Men det er stadigvæk interessant at bemærke, at nogle studier faktisk tyder på at der sker færre bilulykker og andre typer uheld på fredag ​​den 13., sandsynligvis fordi mange mennesker vælger at blive hjemme eller tage ekstra forholdsregler på denne dag.

Konklusion

Fredag den 13. følger med en dyster baggrund med mange myter og overtro. Selvfølgelig er der ikke noget bevis for, at denne dato faktisk er farlig eller bringer ulykke, men overtroen om fredag den 13. eksisterer stadigvæk. Uanset om du tror på det eller ej, kan det være interessant at tage ekstra forholdsregler på denne dag og undgå at tage for store risici.

FAQs

Q: Er fredag den 13. en helligdag i Danmark?

A: Nej, fredag den 13. er ikke en officiel helligdag i Danmark.

Q: Hvor stammer troen på fredag den 13. fra?

A: Der er mange teorier omkring, hvordan overtroen om fredag den 13. opstod. En af de mest fremtrædende forklaringer har en religiøs baggrund og er knyttet til Jesus Kristus og hans apostle, mens en anden teori er, at troen på fredag ​​den 13. stammer fra oldtiden.

Q: Er fredag den 13. virkelig farlig?

A: På trods af overtroen, tror de fleste mennesker ikke, at fredag den 13. kan bringe ulykke eller uheld, der vil skade eller dræbe dem. Det er mere sandsynligt, at de, der tror på overtroen, simpelthen finder det mystisk eller spændende at forholde sig til det.

Q: Er der nogen beviser for, at fredag den 13. faktisk er en heldig eller uheldig dag?

A: Der er ikke noget videnskabeligt bevis for, at fredag den 13. bringer en bestemt form for held eller uheld. Faktisk kan overtroen omkring denne dag ses som en selvbekræftende profeti: hvis folk forventer, at noget skræmmende eller negativt sker på denne dag, vil de sandsynligvis huske og fokusere mere på negative ting, der sker i løbet af dagen. Men det er stadigvæk interessant at bemærke, at nogle studier faktisk tyder på at der sker færre bilulykker og andre typer uheld på fredag ​​den 13.

fredag den 13 2009

Fredag den 13. Denne dag har gennem årtier været betragtet som en dag med uheld og ulykker. Nogle mennesker har endda en skræk for denne dag, og tror at alt kan gå galt. Men fredag den 13. 2009 er en speciel dag, da den er titlen på en bredt kendt skrækfilm.

Filmen ”Fredag den 13” fra 2009 er en genindspilning af den originale skrækfilm fra 1980’erne. Filmen er instrueret af Marcus Nispel og har en imponerende rolleliste, med bl.a. Jared Padalecki, Danielle Panabaker, Aaron Yoo og Amanda Righetti i hovedrollerne. Filmen blev udgivet i 2009, og modtog blandede anmeldelser fra kritikerne.

Handling

Filmen åbner med en scene fra 1980’erne, hvor en gruppe teenagere leder efter en cannabisplantage i skoven nær Camp Crystal Lake. De bliver dog angrebet af en ukendt person, og bliver gradvist udryddet af ham. Efter denne brutale prolog trappe filmen op til en gruppe unge, som tager på en tur til samme sted mange år senere.

Den nye gruppe, bestående af Wade, Richie, Mike, Whitney, Amanda, og deres leder, Trent, ankommer til området og begynder at udforske det. Men ting begynder at tage en uhyggelig drejning, da de opdager en del af området, hvor det tidligere fandtes en lejr, som nu er blevet hærget og ligger i ruiner.

Snart begynder medlemmer af gruppen at blive myrdet på forfærdelige måder, og de indser, at de ikke er alene på øen. Det viser sig, at Jason Voorhees, den ukendte person fra prologen, stadig er i live og vagter øen. Han har overlevet i årtier på øen ved at leve af de ressourcer, han har fundet på stedet og ved at angribe alle, der tilfældigvis kommer i nærheden af hans gemmested.

Efter at have allieret sig med lokale overlevende, forsøger gruppen at flygte fra øen og undslippe Jasons nådesløse vold. Men de opdager hurtigt, at det ikke vil blive let, og at de alle står over for en kamp for deres overlevelse.

Anmeldelse

Filmen modtog blandede anmeldelser fra kritikerne, med nogle, der roste dens nøjagtige tilpasning af originalfilmen, og andre, der kritiserede filmens manglende originalitet og utilstrækkeligt skræmmende faktor.

Roger Ebert fra Chicago Sun-Times gav filmen 2 1/2 stjerner, og påpegede, at filmen var “ikke en grundlæggende dårlig film”, men at den savnede et “aktivt spændingsniveau”. Ebert bemærkede også, at “Det, der gør den originale film og dens efterfølgere så underholdende, er, at de opfattes som en slags praktisk joke på publikum,” og at 2009-versionen missede denne essentielle overraskelse, som gjorde originalen så underholdende.

Andre kritikerne omtalte dog filmen positivt. Mark Olsen fra Los Angeles Times sagde, at filmens instruktør, Nispel, “formåede at fremkalde en ægte følelse af mysterium og skræk. Han spiller højt på sin visuelle dækning og bruger lydkulisser og tekniske effekter til at skabe en skræmmende stemning.”

Skuespiller Jared Padalecki blev hyret for sin nye rolle efter succesen med sin tidligere rolle i serien “Supernatural”. Han spiller karakteren Clay Miller, en fyr, der er ude for at finde sin forsvundne søster og er en af de sidste overlevende i filmen. Han udtalte i et interview, at “Jeg kan godt lide at gøre film, hvor jeg kan træde ud af charme og være en normal person. Plus. kamp i film er sjovt. Jeg er en attraktiv mandlig skuespiller, så folk forventer måske, at jeg altid vil spille helten, men jeg har lyst til at spille den taber, der står op og vinder i sidste ende.”

FAQs

• Hvad er “Fredag den 13. 2009”?

“Fredag den 13. 2009” er en amerikansk skrækfilm fra 2009, instrueret af Marcus Nispel. Filmen er en genindspilning af den originale skrækfilm fra 1980’erne og har en imponerende rolleliste, med bl.a. Jared Padalecki og Danielle Panabaker i hovedrollerne. Filmen har modtaget blandede anmeldelser fra kritikerne.

• Hvad handler “Fredag den 13. 2009” om?

Filmen handler om en gruppe unge, der tager på en tur til Camp Crystal Lake mange år efter, at en gruppe teenagere blev myrdet af den ukendte person, Jason Voorhees. Gruppens medlemmer begynder gradvist at blive myrdet på forfærdelige måder af Jason, der stadig er i live og vagter øen. Gruppen forsøger derefter at flygte fra øen og undgå at blive dræbt af Jason.

• Hvor blev “Fredag den 13. 2009” filmet?

Filmen blev hovedsageligt filmet i og omkring Austin, Texas, USA. Området blev valgt til filmen, fordi det ligner en skovagtig region, som Camp Crystal Lake ville ligge i. Nogle af de indendørs scener blev filmet i Los Angeles, Californien.

• Hvad var reaktionerne på “Fredag den 13. 2009”?

Filmen modtog blandede anmeldelser fra kritikerne. Nogle kritiserede dens manglende originalitet og utilstrækkeligt skræmmende faktor, mens andre roste dens nøjagtige tilpasning af originalfilmen og dens evne til at skabe en skræmmende stemning. Filmen rapporterede en total balkontjener på $91,4 millioner verden over.

• Hvordan adskiller “Fredag den 13. 2009” sig fra den originale film?

“Fredag den 13. 2009” er en genindspilning af den originale skrækfilm fra 1980’erne. Mens de to film grundlæggende følger den samme grundhistorie, adskiller de sig i formuleringen af nogle af deres figurer og mordscenerne. “Fredag den 13. 2009” har også en højere produktionernes værdi og avancerede special effects i forhold til den originale film.

Du kan se flere oplysninger om fredag den 13 filmserie film her.

Se mere information her: https://dochoidieukhientuxa.com/pin-motor-linh-kien-do-choi

så du har læst emneartiklen fredag den 13 filmserie film. Hvis du fandt denne artikel nyttig, så del den med andre. Mange tak.

Kilde: Top 19 fredag den 13 filmserie film

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *