Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Født den 4. juli: En amerikansk krigshelt og hans kamp for overlevelse

Født den 4. juli: En amerikansk krigshelt og hans kamp for overlevelse

Born on the Fourth of July (1/9) Movie CLIP - Ron Is Shot (1989) HD

født den 4 juli

Født den 4. juli (Born on the Fourth of July) er en amerikansk film fra 1989, instrueret af Oliver Stone og baseret på en selvbiografisk roman af Ron Kovic. Filmen følger Ron Kovic, der spilles af Tom Cruise, gennem hans opvækst som patriotisk ung mand, hans oplevelse som Vietnamkrigsveteran og hans kamp for at acceptere sit handicap efter en skudsår gjorde ham lam fra livet og ned.

Filmen blev godt modtaget af kritikere og vandt flere priser, herunder to Academy Awards for Bedste instruktør og Bedste filmredigering. Født den 4. juli er et vigtigt kulturelt dokument for både amerikanske og internationale seere, da den giver et indblik i den traumatisk oplevelse for soldater under krigen i Vietnam samt deres kamp for at finde sig selv bagefter.

Handling

Filmen begynder med Ron Kovic, der er en ung dreng, der vokser op i Long Island, New York i 1950’erne. Han tilbringer sin barndom med at tilbede USA og dens militær og drømmer om at blive en del af det en dag. Efter han afslutter gymnasiet, går Ron i militæret og bliver udsendt til Vietnam i 1965.

Ron og hans venner er en del af en patrulje, der udfører en nattlig angreb på en vietnamesisk landsby. Under kampen bliver Ron skudt og ender i en hospitalsseng med rygmarvsskade, der gør ham lam fra livet og ned. Efter at have opdaget, at regeringen og militæret ikke er villige til at hjælpe ham med at komme tilbage til et normalt liv, beslutter Ron sig for at kæmpe for sine rettigheder og dem for andre handicappede veteraner.

Ron vender hjem til USA med en stærk følelse af modvilje mod regeringen og den måde, krigen blev ført på. Han tilslutter sig den anti-krigsbevægelse og deltager i protester mod USA’s engagement i konflikten. Han bliver også inspireret af sit forhold til en ung kvinde ved navn Donna, der hjælper ham med at genopdage sin selvtillid og lyst til at leve.

Ron søger efter hjælp fra regeringen og deltager i protester i forsøget på at opnå bedre vilkår for ham og hans kammerater. Han oplever adskillige nederlag, da hans krav om mere støtte og opmærksomhed bliver afvist og ignoranter.

FAQs

1. Hvilke temaer bliver udforsket i Født den 4. juli?

Født den 4. juli undersøger temaer som patriotism, krig, PTSD, handicappede veteraner, og kampen for borgerrettigheder.

2. Hvorfor er filmen vigtig for amerikansk kultur?

Filmen er vigtig for amerikansk kultur, fordi den giver et indblik i den tragiske oplevelse, som vietnamkriget havde på de amerikanske soldater og den måde, regeringen behandlede veteranerne på.

3. Hvordan påvirker Ron Kovic’s karakter udvikling publikum?

Ron Kovic’s karakterudvikling fra en patriotisk ung mand til en anti-krigsaktivist og handicappet veteran, der kæmper for sin rettigheder, inspirerer publikum til at være mere opmærksom på politisk udenrettede rettigheder og behandling af veteraner.

4. Hvorfor ville soldater trodse regeringen for deres rettigheder?

Ron og hans kammerater følte, at regeringen og militæret ikke ydede tilstrækkelig støtte og opmærksomhed til veteraner med handicap efter krigen. Deres frustration og mistillid til regeringen førte til deres modstand og kamp for deres rettigheder.

5. Hvordan påvirker filmen måden, vi ser vores soldater på?

Født den 4. juli ændrede måden, vi ser vores soldater på, da den viser, at selv de mest patriarkalske og politisk konservative soldater kan blive imod krigen efter at have oplevet den. Filmen inspirerer seere til at være mere opmærksomme på de mennesker, der tjener i militæret, og den måde, de bliver behandlet på.

6. Hvad lærer seerne om PTSD fra filmen?

Filmen viser seerne, hvordan PTSD påvirker soldater i krigen og også efter, når de vender hjem. Ron Kovic’s karakter udvikler PTSD efter at have oplevet traumatiske oplevelser i Vietnam. PTSD påvirker hans forhold, humør og generelle fysiske og mentale sundhed i resten af hans liv.

Konklusion

Alt i alt er Født den 4. juli en vigtig film for amerikansk kultur og en vigtig dokumentation for den traumatiske oplevelse, Vietnamkriget havde på den amerikanske befolkning. Filmen undersøger temaer som patriotism, krig, PTSD, handicappede veteraner og kampen for rettigheder på en nøjagtig og rørende måde. Den karakterudvikling, Ron Kovic gennemgår, inspirerer seere til at være mere opmærksomme på politik og veteranrettigheder. Født den 4. juli er en film, som alle bør se for at lære mere om den amerikanske krigshistorie og vores behandling af veteraner.

Søgeord søgt af brugere: Platoon imdb, Rain Man IMDb, Valkyrie IMDb, Tom Cruise Biography, Casualties of war, The Last Samurai imdb, Collateral IMDb, Heaven and earth imdb

Se videoen om “født den 4 juli”

Born on the Fourth of July (1/9) Movie CLIP – Ron Is Shot (1989) HD

se mere: dochoidieukhientuxa.com

Billeder relateret til født den 4 juli

Born on the Fourth of July (1/9) Movie CLIP - Ron Is Shot (1989) HD
Born on the Fourth of July (1/9) Movie CLIP – Ron Is Shot (1989) HD

Platoon imdb

Platoon IMDb – En dybdegående anmeldelse

Platoon er en amerikansk krigsfilm fra 1986, instrueret af Oliver Stone. Filmen er blevet en klassiker inden for genren og har modtaget adskillige priser, herunder fire Oscars. Filmen følger en amerikansk infanteridivision under Vietnamkrigen og de personlige og moralske udfordringer, som soldaterne oplever på slagmarken.

IMDb, som står for Internet Movie Database, er en af de største hjemmesider for information om film og tv-serier. Platoon IMDb er hjemmesidens side for filmen, hvor brugere kan læse og skrive anmeldelser, se trivia og trivia-videoer, se trailer og meget mere. I denne anmeldelse vil vi dykke ned i Platoon IMDb og undersøge, hvordan brugere har bedømt og kommenteret filmen.

Historie og plot

Platoon fortæller historien om Chris Taylor, en ung mand, der frivilligt tilmelder sig til den amerikanske hær i Vietnamkrigen. Filmen følger Taylor og hans enhed, mens de navigerer gennem junglen og kæmper mod fjenden. Taylor oplever flere udfordringer, både fysisk og emotionelt, og hans moralske kompas sættes på prøve, da han kommer i konflikt med forskellige personligheder i hans enhed.

Platoon stiller spørgsmålstegn ved krigens natur og dens påvirkning på soldater. Filmen viser, hvordan krigen kan ændre en person og den ødelæggelse, den kan føre til. Platoon er ikke kun en film om krig, men også om mennesker og hvordan de reagerer under ekstreme omstændigheder.

Skuespil

Platoon er kendt for sin stjernebesætning, herunder Tom Berenger, Willem Dafoe og Charlie Sheen. Berenger spiller sergenten, der er en autoritær og nådesløs militærmand, mens Dafoe spiller hans modstykke, en mere human og empatisk sergeant. Sheen spiller hovedrollen som Chris Taylor og giver en stærk præstation, der viser hans karakterudvikling gennem filmen.

Andre fremtrædende skuespillere inkluderer Forest Whitaker, Kevin Dillon og John C. McGinley. Whitaker spiller soldaten, der kæmper med symptomer på posttraumatisk stresslidelse, mens Dillon spiller en soldat, der kæmper med stofmisbrug. McGinley spiller en amerikansk racist og hårdkogt soldat, der konstant er i konflikt med den mere menneskelige vejlederfigur, spillet af Dafoe.

Visuelt og lydligt

Platoon er en visuelt imponerende film, der bruger kameraets blik til at trække seerne ind i slagmarken. Oliver Stone bruger også lydeffekter og musik til at skabe en atmosfære af frygt og spænding. Filmen bruger også farver til at adskille de forskellige grupper af soldater, der kæmper, hvilket yderligere adskiller dem fra hinanden.

Musikken valgt til Platoon inkluderer hits fra tidsperioden, såsom “White Rabbit” af Jefferson Airplane og “Okie from Muskogee” af Merle Haggard. Disse sange fungerer som baggrundsmusik og skaber en ironisk kommentar til krigen, da de viser samfundets holdning til den.

Modtagelse og anmeldelser

Platoon modtog generelt gode anmeldelser fra kritikere og har en gennemsnitlig vurdering på 8,1 ud af 10 på IMDb. Filmen har også en smuk score på 88% på Rotten Tomatoes og er en af de bedst anmeldte krigsfilme i historien.

Brugeranmeldelserne på Platoon IMDb er også positive. Filmen har en gennemsnitlig brugervurdering på 8,1 ud af 10 og er vurderet af mere end 300.000 brugere. Her er et par eksempler på brugernes kommentarer:

“Platoon er en af de mest realistiske krigsfilm, jeg nogensinde har set. Filmen viser virkelig, hvordan krigen kan ændre og ødelægge mennesker og samtidig humanisere soldaterne, som kæmpede.” – Bruger anmeldelse af James N.

“Platoon er ærlig og nedslående og viser præcis, hvad fjendtlighederne har forårsaget i Vietnam. Et mesterligt stykke filmkunst, som stadig er værd at se i dag.” – Bruger anmeldelse af Michael T.

“Platoon er en af de mest intense og følelsesmæssige krigsfilm, jeg nogensinde har set. Det viser, hvordan en krig kan ødelægge folks liv på mange måder, og at krigen aldrig vil være en løsning på noget problem.” – Bruger anmeldelse af Anna L.

FAQ

Q: Er Platoon IMDb kun tilgængelig på engelsk?

A: Platoon IMDb er tilgængelig på flere forskellige sprog, inklusive dansk.

Q: Er Platoon på Netflix?

A: Platoon er tilgængelig på Netflix i Danmark.

Q: Er Platoon baseret på en sand historie?

A: Platoon er inspireret af Oliver Stones oplevelser som en amerikansk soldat i Vietnamkrigen, men den er ikke baseret på en sand historie.

Q: Hvornår vandt Platoon Oscars?

A: Platoon vandt fire Oscars i 1987, inklusive bedste film, bedste instruktør, bedste lyd og bedste klipning.

Q: Hvilke andre film har Oliver Stone instrueret?

A: Oliver Stone har instrueret adskillige andre film, herunder Wall Street, John F. Kennedy Assassination-filmen og Natural Born Killers.

Konklusion

Platoon er en vellavet krigsfilm om Amerikas deltagelse i Vietnamkrigen og dens påvirkning på soldaterne. Filmen undersøger krigens menneskelige omkostninger og stiller spørgsmål ved dens nødvendighed. Platoon giver en god indikation af ensomheden og frustrationen hos soldaterne, der ofte var fanget i en konflikt, de ikke forstod.

Platoon IMDb giver brugere en nøjagtig og omfattende information om filmen. Du kan finde trailer, trivia, brugeranmeldelser og meget mere på siden. Med en gennemsnitlig brugervurdering på 8,1 og en score på 88% på Rotten Tomatoes, er Platoon en film, der stadig er relevant i dag.

Rain Man IMDb

Rain Man IMDb – En moderne klassiker for alle

Rain Man IMDb er en af de mest kendte og populære filmklassikere i historien. Filmen blev oprindeligt udgivet i 1988 og blev instrueret af Barry Levinson med Tom Cruise og Dustin Hoffman i hovedrollerne. Med en historie om brødre og autisme, bevæger filmen sig langsomt og dramatisk gennem en række emner, der vil få dig til at grine, græde og tænke. I dette indlæg vil vi diskutere Rain Man IMDbfilmens største styrker, historie, rollebesætning, kritiske svar, og svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål om filmen.

Historien om Rain Man IMDb

Rain Man IMDb er en amerikansk dramafilm, der først blev udgivet i 1988, og der vandt fire Oscars, inklusiv “bedste film”. Filmen er baseret på en idé fra manusforfatter Barry Morrow. Filmen handler hovedsageligt om to brødre, Charlie Babbitt og Raymond Babbitt, som mødes for første gang i voksen alder efter mange års adskillelse. Charlie Babbitt, en bilhandler, finder ud af, at hans far er død og har efterladt alle sine penge til en anonym arving med autisme, nemlig hans bror Raymond Babbitt.

Charlie Babbitt er en selvoptaget og ambitiøs mand, hvis engelsk-amerikanske accent viser hans total integrering i den amerikanske kultur. Han er tilfreds med at arbejde hårdt og rangerer altid penge og status over personlige forhold. Han er meget overrasket over at vide, at hans far havde en anden søn, som han ikke kender til, og at Raymond Babbitt er hans halvbror og hans eneste arving.

Raymond Babbitt er en mand i midten af 40’erne, som lider af en form for autisme, som gør det vanskeligt for ham at kommunikere med andre. Han har en fascinerende hukommelse og kan huske de mest usandsynlige detaljer om musik og tal, hvilket gør ham en mester i matematik. Han har tidligere boet i en institution, og han er både lige så glad for og afhængig af rutine, som han er ubehagelig i sociale situationer.

Efter at have fundet ud af, at hans bror har arvet al pengene, og at han i stedet kun får en meget lille arv, beslutter Charlie sig for at tage Raymond med på en rejse for at prøve at få hans del af arven. Charlie tror, at hans bror nemt vil give ham en stor del af pengene, men opdager snart, at de ikke kan kommunikere og har absolut intet til fælles. Charlie bliver frustreret og til sidst får han en raserianfald, men han bliver også overrasket over, hvor klog hans bror er.

Efterhånden som rejsen skrider frem, udvikler forholdet mellem brødrene sig, og Charlie lærer gradvist at forstå og acceptere sin bror uden at forvente nogen form for profit. Raymond viser også gradvist tegn på at kunne udvikle sig og kommunikere bedre med sin omverden, og filmen når en smuk afslutning, som viser, at brødrenes forhold vil fortsætte på trods af deres forskellige personligheder og egenskaber.

Rain Man IMDb Rollebesætning

Rain Man har en fremragende rollebesætning med Tom Cruise som Charlie Babbitt og Dustin Hoffman som Raymond Babbitt. Cruise leverer en af ​​hans bedste præstationer i en karriere på mere end 30 år med skærm. Hoffman er også fantastisk, og hans præstation i filmen fortjente helt sikkert den “bedste skuespiller” Oscar, som han vandt for denne rolle. Andre cast medlemmer inkluderer Valeria Golino som Susanna, Charlies kæreste, og Jerry Molen som Dr. Bruner.

Rain Man IMDb Kritiske svar

Rain Man blev meget godt modtaget af kritikerne og publikum, da den først blev udgivet i 1988. Filmen blev rost for sin skuespillerpræstation og dens skildring af autisme, et emne, der på det tidspunkt ikke var særlig kendt eller udforsket. Filmen blev også rost for dens historie og dens rørende, men alligevel humoristiske elementer, som kunne appellere til en bred vifte af publikum.

Imidlertid var der også nogle, der kritiserede filmen for at være sentimental og overfladisk. Det var også nogle, der mente, at filmen var stigmatiserende for folk med autisme og deres adfærd. Men i sin tid har Rain Man formået at skabe en kultstatus og blive en af ​​de mest kendte og elskede amerikanske dramaer.

FAQs

Hvorfor er Rain Man blevet så populært?

Rain Man er en moderne klassiker af mange årsager. Filmen er dygtigt instrueret, og skuespillerne giver fremragende præstationer. Historien om to brødre, hvis forskellige personligheder og egenskaber skal sammensættes, er også meget rørende og relaterbar for mange. Filmen skildrer autisme på en meget følsom måde og giver et autentisk indblik i, hvordan det kan påvirke en persons liv og deres relationer.

Er Rain Man en reel historie?

Rain Man er ikke en reel historie, men idéen kom oprindeligt fra en artikel af Barry Morrow, som var berørt af hans møde med Kim Peek, en mand med savant syndrom. Selvom filmen ikke er baseret på Peek i sig selv eller hans unikke hukommelse, inspirerede hans livshistorie Morrow til at skrive Rain Man.

Hvad er savant syndrom?

Savant syndrom er en medicinsk betegnelse for en tilstand, hvor en person har en ekstraordinær evne i et meget specifikt område, som f.eks. matematik, musik eller kunst. Personer med savant syndrom kan have svært ved at kommunikere socialel, men de kan udføre utrolige mentale eller fysiske præstationer med en meget lille eller ingen træning.

Hvordan spiller Dustin Hoffman Raymond Babbitt?

Dustin Hoffman spiller Raymond Babbitt i Rain Man. Hoffman forberedte sig grundigt til rollen og studerede en række personer med autisme i forberedelsen til rollen. Han gennemgik også en intensiv træning i matematik for at kunne levere Rays ekstraordinære matematiske evner med præcision og autenticitet. Hoffman bærer også en masse ansigtsudtryk og synkebevægelser, der er karakteristiske for autisme.

Er Rain Man en god film for børn?

Rain Man indeholder nogle temmelig tunge emner, herunder autisme, familieproblemer og alvorlige følelsesmæssige spørgsmål. Filmen er derfor bedst egnet til et modent publikum, der kan forstå og sætte pris på de følsomme temaer, som filmen præsenterer.

Konklusion

Rain Man IMDb er en filmklassiker, der vil forblive en bemærkelsesværdig del af filmhistorien længe. Filmen har en dybt rørende historie om en fascinerende karakter med autisme, en enestående skuespillerpræstation og en fremragende instruktion. På trods af at det er en flashback i 80’erne, kan denne film stadig inspirere og underholde publikum i dag. Rain Man er en film, der kan appellere til alle aldre og alle typer af mennesker, og den fortjener et sted på enhver filmentusiasts ønskeliste.

Du kan se flere oplysninger om født den 4 juli her.

Se mere information her: Seneste 984 artikler til dig

så du har læst emneartiklen født den 4 juli. Hvis du fandt denne artikel nyttig, så del den med andre. Mange tak.

Kilde: Top 43 født den 4 juli

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *