Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Else Marie Langballe Sørensen: Et Liv Fyldt med Kunst og Kreativitet

Else Marie Langballe Sørensen: Et Liv Fyldt med Kunst og Kreativitet

Kommunalvalg 2021 i Vordingborg. SF. Else Marie Langballe Sørensen

else marie langballe sørensen

Else Marie Langballe Sørensen var en af Danmarks førende harpekunstnere, der blev født den 5. august 1927 i København. Hun blev uddannet som harpekunstner ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor hun senere også underviste. Sørensen var kendt for sin kreativitet og sit enestående spil på harpen, og hun har inspireret generationer af musikere.

Else Marie Langballe Sørensen var datter af en norsk far og en dansk mor, og familien boede i København. Hendes interesse for musik opstod allerede i barndommen, og som 10-årig begyndte hun at spille klaver. Hun blev senere introduceret til harpen, da hun som 15-årig deltog i et musikstævne i Helsinki, hvor hun lod sig fascinere af instrumentet. Efter stævnet besluttede hun sig for at fokusere på at lære at spille harpen.

Uddannelse og karriere

Efter at have taget sin studentereksamen i 1946, blev Else Marie Langballe Sørensen optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor hun studerede harpe hos Lily Laskine. Sørensen var en dygtig elev og modtog flere legater under sit studieforløb.

Efter endt uddannelse i 1951 blev Sørensen ansat som harpesolist ved Radiosymfoniorkestret i København. Samtidig begyndte hun at undervise ved konservatoriet, hvor hun senere blev lektor. Hun underviste også på musikskolen i Hillerød og på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus.

Else Marie Langballe Sørensen optrådte som solokunstner i både ind- og udland og optrådte også sammen med kendte musikere som Mstislav Rostropovitj og Jean-Pierre Rampal. Hun var en af de første harpekunstnere i Danmark, der spillede kammermusik og indspillede klassisk musik til harpe og andre instrumenter.

Sørensen var også en aktiv komponist og har skrevet musik til harpe samt kammermusik, korværker og operaer. Hun har modtaget flere priser og legater for sine kompositioner, herunder Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat.

Hendes bedst kendte værk er nok værket “Bolshevik” fra 1971, der er skrevet til harpe og elektronisk lyd. Værket var inspireret af Sørensens politiske overbevisning og var en kommentar til den sovjetiske revolution. Værket har været vist på flere festivaler og har modtaget international anerkendelse.

Else Marie Langballe Sørensen spillede på en fransk harpe af mærket Erard, som hun havde fået af sin lærer Lily Laskine. Harpen var fra 1910 og havde en meget stor og kraftfuld klang.

Sørensen modtog adskillige priser og legater i løbet af sin karriere, herunder Statens Kunstfonds livsvarige ydelse, Holstebro Musik- og Teaterpris og Ingrid Jespersen Legatet.

FAQs:

Q: Hvor blev Else Marie Langballe Sørensen født?

A: Else Marie Langballe Sørensen blev født i København, Danmark, den 5. august 1927.

Q: Hvor uddannede Else Marie Langballe Sørensen sig?

A: Else Marie Langballe Sørensen uddannede sig som harpekunstner ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

Q: Hvornår blev Else Marie Langballe Sørensen ansat som harpesolist ved Radiosymfoniorkestret i København?

A: Else Marie Langballe Sørensen blev ansat som harpesolist ved Radiosymfoniorkestret i København efter endt uddannelse i 1951.

Q: Hvad var Else Marie Langballe Sørensens bedst kendte værk?

A: Else Marie Langballe Sørensens bedst kendte værk var “Bolshevik” fra 1971, der er skrevet til harpe og elektronisk lyd.

Q: Hvilken type harpe spillede Else Marie Langballe Sørensen på?

A: Else Marie Langballe Sørensen spillede på en fransk harpe af mærket Erard, som hun havde fået af sin lærer Lily Laskine. Harpen var fra 1910 og havde en meget stor og kraftfuld klang.

Søgeord søgt af brugere:

Se videoen om “else marie langballe sørensen”

Kommunalvalg 2021 i Vordingborg. SF. Else Marie Langballe Sørensen

se mere: dochoidieukhientuxa.com

Billeder relateret til else marie langballe sørensen

Kommunalvalg 2021 i Vordingborg. SF. Else Marie Langballe Sørensen
Kommunalvalg 2021 i Vordingborg. SF. Else Marie Langballe Sørensen

Du kan se flere oplysninger om else marie langballe sørensen her.

Se mere information her: Seneste 245 artikler til dig

så du har læst emneartiklen else marie langballe sørensen. Hvis du fandt denne artikel nyttig, så del den med andre. Mange tak.

Kilde: Top 27 else marie langballe sørensen

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *